събота, 8 февруари 2014 г.

ТИГЪР

ИМАМЕ СИ НОВ ТИГЪР !
Когато дойдохме да живеем на село си взехме коте - Тигърче . То беше много кротко и мило коте . Беше почти като куче - спеше на изтривалката пред входната врата . С изключителната си гальовност , за секунди ставаше любимец и на всичките ни гости .
Често стоеше на пейката пред дома ни , а минувачите го милваха . И така ден след ден ... докато една вечер той не се прибра за вечеря . 
Търсим го повече от две седмици , но резултат няма . Дори и съседите се включиха в издирването .
Тази сутрин наблюдавахме петела от прозореца на спалнята ни и забелязахме , как дядо Митко ни идва на гости . втурнах се към вратата и какво да видя - носи ни коте ! Намерил го пред вратата си , а то взело да му се гали . Човекът веднага го донесъл - да стане наше коте ! 
Прибрахме изгладнялото мъниче в една от стаите на долния етаж . Нагостихме го , напоихме го , а то замърка доста звучно ... и не преставаше да се гали ! Ето това е нашето коте ! Кротко , мило и гальовно ! 
Дота е слабичък - костите му прозират под пъстрото кожухче . Ние ще се погричим да не му липсва нищо - подслон , храна , вода , семейство ... и най-вече приключения . За тях ще се погрижи нашият достоен наследник ! 
Най - вероятно и този Тигър ще се научи да кара колело , да шофира камион , да яде пясък ( ако не си изяде всичко ще има шамари ) , да играе на "Здрасти !" ... и още куп забавни неща ! 

08.02.2014

Малкото Тигърче се чувства прекрасно ! Много е спокоен , все едно тук е родният му дом .  Февруарското слънце го примами да излезе от стаята и да направи една дъъълга разходка из нашия малък парк .
Разходи се по тревата , потъркаля се , понапече се , оправи си тоалета и вече е готов да продължи .  

След това обиколи цветната градина - порадва се на напъпилите иглики и зюмбюли .
Дори инспектира и тунелчето с марулите . След такава разходка как да не се прибереш да похапнеш и подремнеш ? 

25.02.2014 

Игрите в зелената трева са много приятни . Но като ни снимат заставаме кротко като фото модели .


Като цяло котенцето много добре приема съвместния ни живот . Дружелюбно е , игриво е . Разбира се , прави и много пакости - най - много обича да ни разравя лехите с подправки и зеленчуци . За цветята изобщо няма да споменавам .

20.03.2014

Тигър вече порасна . Много ми се иска да кажа , че е и поумнял , но не ! Продължава да прави бели на килограм . Хванах няколко минути , в които блажено си почиваше .




















Няма коментари:

Публикуване на коментар